Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező pályázati felhívása
Kiíró:
Civil Kollégium Alapítvány
Határidő:
11/25/2019
Érvényes:
11/25/2019
Tárgymutató:
társadalmi önszerveződés, a helyi közösségek érdekérvényesítésének erősítése
Pályázhat:
magyarországi, 10 000 főnél nagyobb városban működő civil szervezetek vagy önszerveződő, informális csoportok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező pályázati felhívása

A kezdeményezés szervesen kapcsolódik a Civil Kollégium Alapítvány 2010-óta tartó országos közösségszervező szakmai építkezéséhez, melynek idei pályázati felhívása is a társadalmi önszerveződést, a helyi közösségek érdekérvényesítését kívánja erősíteni. Azoknak a közösségszervezési programoknak a pályázatát várjuk, amelyek közösségi válaszokat kínálnak a helyi társadalmi és gazdasági folyamatok kihívásaira, aktív figyelemmel kísérik, ellenőrzik a helyi intézmények munkáját, biztosítják azok civil kontrollját. Azok a programok kapnak támogatást, amelyek látható és a helyi közösség számára érezhető módon változást akarnak elérni és segítik a közösségi érdekérvényesítést. Átláthatóvá és elszámoltathatóvá tennék a helyi döntéshozók, intézmények (pl. oktatási, egészségügyi, közlekedési, kulturális) és szolgáltatások működését, a helyi adók felhasználását, a közbeszerzési eljárások tisztességét annak érdekében, hogy megteremtsék a döntéshozatalban való hatékony egyéni és csoportos részvétel lehetőségét, alakítsák a döntéseket, és ezáltal segítsék a szegénységben és kirekesztettségben élők érdekeinek érvényesülését is.

A felhívásra magyarországi, 10 000 főnél nagyobb városban működő civil szervezetek vagy önszerveződő, informális csoportok jelentkezhetnek. A pályázat keretében két különálló kategóriában (és adatlapon) lehet pályázni.

1. Közösségi szervezeteknek: az első kategóriában olyan szervezetek, csoportok jelentkezését várjuk, melyek már rendelkeznek tapasztalattal, eredményekkel a társadalmi önszerveződés, érdekérvényesítés területén, és biztosítani tudják a támogatás elnyerése esetén főállású közösségszervező alkalmazását.

2. Haladó közösségszervezőknek: a második kategóriában olyan közösségszervezők jelentkezését várjuk, aki legalább egy éve közösségszervező tevékenységeket folytatnak, csoportjuk bővülő tagsággal rendelkezik, kampányt terveztek és lebonyolítottak, vállalják a közösen kijelölt ügyekben való team- és kampánymunkát.

Az 1. pontban pályázóknak be kell mutatniuk azt a helyi problémát, problémakört, amelyre megoldást keresnek, és elképzeléseiket arról, miként tudnak hatékonyan fellépni a problémák megoldása érdekében, és a helyi probléma országos vetületét is ismertetniük kell.
A 2. pontban pályázóknak be kell mutatni eddigi munkájukat és azt a problémát, problémakört, ügyet, mellyel foglalkozni kívánnak, továbbá az ezek megoldására irányuló elképzeléseiket.

Pályázatokat elsősorban vidéki városokból várunk. Az elbírálás során továbbá előnyben részesülnek:
- A szegénységben és kirekesztettségben élők bevonásával megvalósuló programok.
- A (helyi) infrastruktúra és (szociális) szolgáltatások fejlesztésére irányuló programok.
- A lakhatás, oktatás javítását célzó kezdeményezések.
- Környezetvédelmi kezdeményezések.
A szervezeteknek, csoportoknak, egyéneknek nyújtott támogatás keretében, a kiválasztott 7-14 közösségszervezési program közösségszervezőjének a CKA fedezi képzésének költségeit, továbbá 24 hónapos időtartamra a személyi költségeit és a szervezéshez szükséges programköltségek egy részét.

A pályázatok leadásának határideje: 2019. november 25. (éjfél).
A CKA fenntartja a jogot jelen pályázati program indoklás nélküli visszahívására, amelyről legkésőbb december 4-ig tájékoztathatja a pályázókat.
További információ és adatlap kérése:
kozossegszervezes@cka.hu - http://www.cka.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum