Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Erasmus+ felnőtt tanulás a múzeumok fejlesztéséért
Kiíró:
Tempus Közalapítvány
Határidő:
11/21/2019, 11/27/2019
Érvényes:
11/27/2019
Tárgymutató:
Erasmus+ felnőtt tanulás a múzeumok fejlesztéséért
Pályázhat:
hazai és külföldi múzeumok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Erasmus+ felnőtt tanulás a múzeumok fejlesztéséért

Az Erasmus+ felnőtt tanulás támogatásával a hazai múzeumok munkatársai külföldi múzeumok innovációit, bevett gyakorlatai ismerhetik meg, vagy pedig új módszereket dolgozhatnak ki külföldi partnereikkel közösen.

Az Erasmus+ felnőtt tanulás célja a felnőttoktatás, a felnőttkori tanulás minőségének javítása, a területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása. A program a felnőttek alapkészségeinek és kompetenciáinak fejlesztését célozza európai együttműködések révén. Ahogy a kitűzött célok is mutatják, a múzeumoknak lehetőségük van saját továbbképzéseiket, műhelyeiket, illetve klubprogramjaikat bővíteni, fejleszteni - a mai társadalom igényeire szabva.
Mobilitási projektek révén a múzeumok munkatársai tanulmányúton, kurzusokon vagy szakmai látogatásokon (job-shadowing) vehetnek részt az Erasmus+ támogatásával. Az Európai Unió országaiban sok innovatív, dinamikusan fejlődő intézmény található, amelynek munkamódszerei a hazai múzeumok megújulását is elősegíthetik pl. a múzeumpedagógia, a marketing, a hátrányos helyzetű felnőttek támogatásának vagy az idősödő társadalom kihívásainak terén.
Stratégiai partnerségek során hazai és külföldi múzeumok vethetik össze gyakorlataikat, oszthatják meg egymással bevált módszereiket, vagy pedig közös innovatív ötletet (pl.: új múzeumpedagógiai kézikönyvet) valósíthatnak meg. A Magyar Nemzeti Múzeum például tapasztalatcserés projektben vett részt, amely során egy észt és egy szlovák múzeummal dolgoztak együtt: többek között önkéntesprogramjaikat, bevett marketingfogásaikat és múzeumpedagógiai megoldásaikat vetették össze. A Múzeum a Szlovákiában szerzett tapasztalatairól is beszámolt.

Erasmus+ felnőtt tanulás támogatásra év elején lehet pályázatot benyújtani: mobilitási projektekre februárban, stratégiai partnerségekre pedig márciusban. Az Erasmus+ felnőtt tanulásról itt tudhat meg többet.

SAVE THE DATE! A pályázatok befogadásával foglalkozó Tempus Közalapítvány gyakorlatorientált projekttervezői, pályázatírói szemináriumokkal segíti az érdeklődőket. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációkötelesek. Regisztrálni az alábbi linkeken tud:
- stratégiai partnerségek (Budapest, 2019. november 21.)
- mobilitási projektek (Budapest, 2019. november 27.)
https://tka.hu/hir/12626/erasmus-felnott-tanulas-a-muzeumok-fejleszteseert

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum