Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
MOL MESTER-M Díj
Kiíró:
MOL Alapítvány
Határidő:
12/31/2018
Érvényes:
12/31/2018
Tárgymutató:
díj, Mol Mester-M
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:


A MOL MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.
FELHÍVÁS
MOL MESTER-M Díj 2018

Emlékszel
- arra a szeretett tanárodra, mesteredre, aki elindított a pályán, akihez mindig fordulhattál jó tanácsért, szakmai támogatásért?
Ismered
- azt az áldozatkész, lelkes tanárt, szakembert, aki gyermekedet jó tanácsokkal látta el és külön szakkörökön segítette az iskolai felkészülésben vagy a tanulmányi versenyeken?
- azt az edzőt, aki jó szemmel kiemelte és a neki legmegfelelőbb sportágban segítette készségei, képességei fejlesztésében gyermekedet?

Segíts nekünk megtalálni őket!
Szeretnénk a fiatal tehetségeket felfedező tanárokra, nevelőkre, edzőkre felhívni a közvélemény figyelmét. Ők azok, akik a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, áldozatvállalásuk, munkájuk nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához. Ösztönzik, mellettük vannak, keresik számukra a továbblépés lehetőségét, felkészítik őket a versenyekre. Tudásuk továbbadása több generációt segít újabb és újabb eredményekhez. Munkájuk ritkán kerül előtérbe, nevüket ritkán említik az eredmények mellett. Különmunkájuk általában sem erkölcsileg, sem anyagilag nem kapja meg a szükséges elismerést.

Ha ismersz ilyen pedagógust, jelöld őt a MOL Mester-M Díjra!
A jelölés módja
- Jelölni a jelölt nevének, elérhetőségének megadásával és rövid indokolással lehet. Kérjük, fejtsd ki a jelölt pályafutásának néhány kiemelkedő állomását, amelyek az elismerést indokolják (szakmai eredmények, közösségi munka, tanítványok legjobb eredményei stb.).
- Kérjük, minden esetben add meg saját elérhetőségét is, hogy visszajelzést tudjunk küldeni a jelölésről. - Jelölést bárki benyújthat, egyénileg vagy csoportosan.
- Jelölést kizárólag online módon lehet benyújtani a MOL Alapítvány honlapján (www.molalapitvany.hu) keresztül elérhető online jelölési felületen keresztül: PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA
2018-ban a jelöléseket december 31-ig tudjuk fogadni. Kérjük, minden esetben mellékeld a jelölt adatvédelmi hozzájárulását!

Kik lehetnek jelöltek?
Tanárok, edzők, nevelők,
- akik 10-18 év közötti fiatalokat oktatnak, nevelnek, segítenek, képeznek, kísérnek, vagy diákcsoportok, csapatok fejlődését segítik, szakköröket vezetnek, diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásukban történő elindulását önzetlenül és eredményesen segítik;
- akik figyelnek azokra a gyerekekre, akiknek egyébként családi hátterük vagy anyagi lehetőségeik miatt nem, vagy csak kevés lehetőségük lenne arra, hogy kiemelkedjenek, fejlődjenek, továbblépjenek;
- akik olyan fórumokat hívtak életre (versenyek, találkozók, alapítványok, egyesületek, önképzőkörök stb.), amelyek elősegítették a gyerekek és fiatalok továbblépését, tehetségük kibontakoztatását;
- akik több évtizedes pályafutásuk során bizonyították, hogy szakmai és emberi kvalitásaik miatt egyaránt érdemesek az elismerésre, akik a nevelők, tanárok, sportági edzők közösségének a megbecsülését, elismerését is bírják.
A programnak nem célja, hogy óvodapedagógusok és tanítók munkáját elismerje. Az ilyen jelöléseket nem tudjuk fogadni.
A programnak nem célja, hogy határon túli magyar anyanyelvű tanárok munkásságát elismerje. Romániában élő és dolgozó tanárok és edzők munkájának díjazását partner alapítványunk, a Fundatia Pentru Comunitate vállalja fel Mentor programja keretében. (http://www.pentrucomunitate.ro)

A jelölések értékelése, döntés
A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen 10 személyt választ ki a sport, a művészetek és a bölcsészet-, valamint a természettudomány területeiről, és a MOL Mester-M Díjban részesíti, amely anyagi és erkölcsi elismerés. A díj értéke 1.000.000 forint személyenként.
A díjazottak kiválasztásánál a kuratórium előnyben részesíti a volt tanítványok részéről benyújtott jelöléseket. A MOL Mester-M Díjat (beleértve annak elődjét a MOL Tehetséggondozásért Díjat) egy jelölt csak egyszer kaphatja meg.
A jelölések benyújtása folyamatos, a jelöltek közül évente egyszer választ a MOL Alapítvány kuratóriuma. 2018. december 31-ig várjuk a jelöléseket, amelyekről várhatóan 2019. február elején dönt a kuratórium és azt követően adja át a díjakat.
Ismerkedjen meg korábbi díjazottjainkkal! (2007-2014 között MOL Tehetséggondozásért Díj néven adtuk át az elismerést.)
https://molalapitvany.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum