Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Welcome to Meet and Code - civilszervezetek részvétele az EU Programozási Hét (2017. október 07-22.) keretében
Kiíró:
Meet and Code
Határidő:
09/15/2017
Érvényes:
09/15/2017
Tárgymutató:
civilszervezetek részvétele az EU Programozási Hét (2017. október 07-22.) keretében
Pályázhat:
osztrák, bolgár, horvát, cseh, német, magyar, kazah, lengyel, román, orosz, szerb, szlovák, szlovén, svájci és ukrán civilszervezetek
A kiíró(k) adatai

Welcome to Meet and Code

A részvétel feltételei
A Meet and Code kezdeményezés
Csak olyan, osztrák, bolgár, horvát, cseh, német, magyar, kazah, lengyel, román, orosz, szerb, szlovák, szlovén, svájci és ukrán civilszervezetek vehetnek részt a programban, amelyek az EU Programozási Hét (2017. október 07-22.) keretében programozással kapcsolatos rendezvényeket kívánnak rendezni 8-24 éves gyermekek és fiatalok részére.

Ki áll a Meet and Code mögött?
A Meet and Code kezdeményezés mögött az SAP, a Haus des Stiftens gGmbH (nonprofit Zrt.) mint a Stifter-helfen.net IT portál üzemeltetője és a TechSoup Europe hálózat helyi partnerei - Magyarországon a NIOK Alapítvány - állnak.
A kezdeményezést az SAP finanszírozza. A Haus des Stiftens gGmbH nonprofit szervezet indította el a kezdeményezést és a Németországban, Ausztriában és Svájcban finanszírozandó projektek kiválasztásáért, valamint az SAP által rendelkezésre bocsátott források (a továbbiakban: SAP-alapok) továbbításáért felelős. Ezen kívül a Haus des Stiftens gGmbH a további részt vevő országok tekintetében a TechSoup Europe helyi partnerein keresztül koordinálja a projekt alapokat. A kezdeményezést elkötelezett szponzorok széles köre támogatja.

Projekt ötlet benyújtása
A projekteket (a továbbiakban "rendezvény ötletek") csak a http://www.meet-and-code.org weboldalon keresztül lehet benyújtani. Rendezvény ötleteket csak civilszervezetek nyújthatnak be.
A szervezet hivatalos képviselőinek meg kell adniuk a szervezet adatait, a rendezvény ötletének részletes leírását és az érvényes kapcsolattartási adatokat. A szervezetek egynél több rendezvény ötletet is benyújthatnak, feltéve, hogy lényegesen eltérő projektek.

Beadási határidő
A nonprofit szervezetek ötleteiket 2017. július 1. és 2017. szeptember 15. 23:59 között nyújthatják be. A benyújtott ötlet bírálata során meghatározó tényező a feltüntetett részletek teljessége és a regisztráció lezárásáig benyújtott dokumentáció.

Egy rendezvény ötlet értékelése
A rendezvény ötleteket a NIOK Alapítvány két héten belül bírálja el. Legfeljebb két hét elteltével a szervezet képviselőjét e-mailben értesítést kap, hogy a beadott ötlet finanszírozásra vagy elutasításra kerül.

A finanszírozott rendezvények megvalósításának időtartama
A finanszírozott rendezvényt az EU Programozási Hét során, 2017. október 7. és 22. között kell megtartani.

A finanszírozási összegről
Minden olyan rendezvény ötlet, mely pozitív elbírálásban részesült, XXX euró támogatást kap. A NIOK Alapítvány fenntartja magának a jogot, hogy egyedi esetekben növelje vagy csökkentse az SAP finanszírozás összegét.

A benyújtott projektötletek kiválasztásának finanszírozási feltételei
1. Minden rendezvénynek a programozás témájára kell összpontosítania. Akár egy iskolai hackathon-ról, egy scratch-ről vagy egy egyesület tagjai számára rendezett HTML műhelyről legyen is szó - a rendezvénynek a programozásra kell összpontosítania.
2. Minden rendezvénynek legalább 20*, 8 és 24 év közötti gyermeket és fiatalt kell foglalkoztatnia. (* Nincs felső határ).
3. A Meet and Code kezdeményezés által finanszírozott rendezvényen való részvételnek ingyenesnek kell lennie a résztvevők számára.
4. A rendezvényeket a pályázó nonprofit szervezet szervezi és vezeti, továbbá felel a projekt tervezéséért, szervezéséért, megvalósításáért és a beszámoló elkészítéséért.
5. Közvetlen és közvetett finanszírozási források csak a benyújtott projektre és nonprofit célokra használhatók fel.
6. A támogatás csak olyan civilszervezeteknek kerül kifizetésre, amelyek bizonyítani tudják nonprofit státuszukat. Az erre irányuló bizonyítékot (bírósági kivonat, cégkivonat vagy alapító okirat másolata) a pályázat beadásakor kell benyújtani.
7. A NIOK Alapítvány saját döntése alapján határozza meg a támogatási összeget azt követően, hogy az adott szervezet megfelelt a kiválasztási kritériumoknak.
8. A szervező nem köteles indokolni az elutasítás okait, illetve a pályázónak nincs automatikus jogosultsága a támogatásra. A támogatásra való jogosultság akkor sem áll fenn, ha a pályázó teljesítette a pályázati feltételeket.

Kizárási kritériumok
A következő rendezvény ötletek nem jogosultak a finanszírozásra:
- A nem az egyik részt vevő országban kifejlesztett és megvalósított rendezvények
- Politikai vagy vallási kezdeményezések
- Csak egyének számára előnyös projektek
- Olyan projektek, amelyek nem kapcsolódnak a Meet and Code-hoz
- Olyan rendezvények, amelyek nem szolgálják a társadalom jólétét

Beszámolási kötelezettség
(1) A finanszírozott rendezvényekről
Minden finanszírozott civilszervezet köteles rövid jelentést készíteni a rendezvény lebonyolítását követően. A szervezet képviselőjének ezt a http://www.meet-and-code.org weboldalon elérhető formanyomtatványon kell benyújtania.
A beszámolónak legalább az alábbi információkat kell tartalmaznia:
- A szervező szervezet nevét
- A rendezvény címét
- A rendezvény helyszínét
- A rendezvény időpontját
- A rendezvény jellegét
- A résztvevők számát és nemét
- Információt arról, hogy SAP alkalmazottak részt vettek-e, s ha igen, akkor hányan
A szervezetek fényképeket, videókat és információs anyagokat is készíthetnek a rendezvényről. A szervezetek kötelesek betartani az alkalmazandó jogszabályokat, kiemelten a szerzői jogra, a versenyszabályokra, az adatvédelemre stb. vonatkozó törvényeket, különösen a fényképek és a videók használatakor. A fényképeken látható személyek jogainak védelme érdekében szükség esetén szándéknyilatkozatot kell tőlük beszerezni (kiskorúak esetén a szülők aláírásával).
(2) A pénzügyi források felhasználásáról; Adományozás megerősítése
A finanszírozott szervezetek kötelesek a NIOK Alapítványnak adományozási igazolást benyújtani a Meet and Code kezdeményezés keretében kapott adományokkal kapcsolatban. Ezt egy e-mailben küldött formanyomtatvány segítségével tehetik meg.
(3) A benyújtási határidő
Az adományozási igazolást és a beszámolót a finanszírozott civilszervezetek a rendezvény megvalósításától számított 14 napon belül készítik el.

Kiadvány
Jóváhagyást követően, a rendezvény ötlete a http://www.meet-and-code.org weboldalon közzétételre kerül. Továbbá az SAP, a NIOK Alapítvány és a TechSoup Global Network jogosultak a fent említett beszámolók és további fényképek teljes körű felhasználására saját beszámolási és kommunikációs tevékenységeik részeként.

Kötelezettség; felelősség
A pályázó civilszervezet felelős a projekt megvalósításáért. A kezdeményezés partnerei semmilyen módon nem vállalnak kötelezettséget és felelősséget a projekt vagy annak végrehajtása tekintetében. A kezdeményezésben részt vevő partnerek nem vonhatók felelősségre a résztvevők, harmadik személyek vagy jogi személyek által a regisztráció, illetve a projekt végrehajtása során elszenvedett károkért, veszteségekért, sérülésekért vagy nem teljesítésért. A kezdeményezésben részt vevő partnerek nem vonhatók felelősségre a projektben részt vevő pályázók jogi, illetve a projekt megvalósításával kapcsolatos kötelezettségeinek tekintetében, függetlenül attól, hogy a kötelezettségek finanszírozási forrásokhoz kapcsolódnak-e vagy sem.
A kezdeményezésben részt vevő partnerek nem vonhatók felelősségre a részvétellel kapcsolatban, illetve a Meet és a Code kezdeményezéssel kapcsolatos anyag letöltése során a számítógépekben történt károkért

A Meet a Code logó használata
Minden finanszírozott rendezvény köteles használni a Meet and Code logót a PR-tevékenységekhez. Kérjük, kövesse az arculati kézikönyvet a logó helyes használatához (követendő link).

Meg nem valósuló projektek; Fennmaradó támogatások
Ha egy projekt nem valósul meg, vagy a projekt végrehajtását követően megmaradnak támogatási összegek , az SAP-finanszírozást az adott naptári évben a Hasonló projektek Szabályának (programozási témák) megfelelően kell felhasználni. A pénzügyi források felhasználására vonatkozó beszámolási kötelezettség továbbra is fennáll.
https://www.meet-and-code.org/conditions-of-participation

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum